A tavasz ébredésével a Tisza-tavon is kezd megújulni a természet.

 

A tavasz ébredésével a Tisza-tavon is kezd megújulni a természet.

Kialakítottunk egy folyamatosan bővülő odúparkot a sétautak mentén, amik közül már néhányat az érdeklődő tollas barátaink már el is foglaltak. Az első mocsári nőszirmok is kibújtak a fagyos föld öleléséből. A rétisasok és egerészölyvek nászrepülése elkezdődött.

A tavasz ébredésével a Tisza-tavon is kezd megújulni a természet. A Tiszavirág Ártéri Sétaút és Tanösvény téli karbantartása hamarosan befejeződik. Munkatársaink már a Tisza-tó élővilágát bemutató táblákat megtisztították és újrafestették. Elkészültek az Örvényi pákász tanösvény új pallói és a pákászok életét bemutató szabadtéri múzeumunk kiállítási tárgyai.

Kialakítottunk egy folyamatosan bővülő odúparkot a sétautak mentén, amik közül néhányat az érdeklődő tollas barátaink már el is foglaltak. Az első mocsári nőszirmok is kibújtak a fagyos föld öleléséből. A rétisasok és egerészölyvek nászrepülése elkezdődött.

Az idei évtől számos újdonsággal várjuk régi és új vendégeinket. Látogassanak el a Tisza-tóra és mindenki válasszon magának kedvére a Szabics kikötő nyújtotta szolgáltatásainkból.

A kora tavaszi hétvégéinken a "Márciusi kikelet" elnevezésű túráinkon ismerkedhetnek a Tisza-tó ártéri sokszínűségével.

Kiemelt eseményünk márciusban 17-én lesz egy bemutató madárgyűrűzés alkalmával, ahol a puhafás ártéri ligeterdők énekesmadarait tanulmányozhatjuk madarász szakemberek bevonásával.

vissza